Barselsorlov – ikke noget for danske fædre

Ifølge en undersøgelse foretaget af bleproducenten Libero er der stor forskel på de danske  og svenske  forældres ønsker om, hvor stor en del af orloven far skal have. I Sverige  er dette tal 74  procent. I Danmark er det kun 64 procent af de nye danske forældre, der ønsker, at far skal have mere end 14 dage af barslen.

Ifølge Ulla Rode, som er informationschef i Libero, skyldes det måske, at vi i Danmark har mindre ‘øremærket’ barsel til far, dvs. dage, der er reserveret for ham.

I Danmark er det frivilligt, hvor meget barsel man som far vil tage, så det bliver ganske enkelt svært for de nye forældre at træffe beslutningen om hvem der skal tage det meste af tiden. Mange forskellige årsager kan spille rolle, f.eks.  økonomi, forventninger fra arbejdspladsen osv. Man tager det ofte som en selvfølge, at moren holder sin barsel. Hvis der var en del af barslen, som på forhånd var øremærket for faren, ville man måske indregne det i familiens økonomi allerede fra begyndelsen, mener Ulla Rode.

Læs mere her (artikel på hjemmesiden voresborn.dk).

Hvis du gerne vil vide noget om  dansk og svensk, f.eks. om vanskelighederne med at oversætte fra svensk til dansk, kan du gå ind på oversigten her. Vi følger med i de svenske aviser dagligt og prøver at finde nyt aktuelt materiale til bloggen hver dag.

Hvis du er interesseret i en oversigt over vores blogindlæg, er hovedoversigten her.

Hvis du vil købe en oversættelse af os eller benytte vores omfattende  ordbøger mellem dansk og svensk helt gratis, er adressen til hjemmesiden www.dansk-og-svensk.dk (hovedsageligt dansk/svensk oversættelse, men også andre sprog).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *